Iskustva prve generacije

„Sa homeopatijom sam se susrela pre 24 godine upisavši se u homeopatsku školu u Novom Sadu organizovanu u okviru Engleske Internacionalne škole u trajanju od 3 godine. Nešto potpuno novo, drugačije i veoma smisleno me je  zainteresovalo. Osobito sam bila veoma nezadovoljna kao lekar, načinom lečenja i mnogobrojnim nedostacima lekova koje sam i sama iskusila. Nastavila sam sa edukacijom koju je organizovala jedna belgijska, zatim nemačka homeopatska škola želeći da što više razumem ovaj novi pristup lečenju. Uporedo sam u svom radu primenjivala homeopatiju kao metodu lečenja. Pred mojim očima ljudi su počinjali istinski da se osećaju bolje na svim nivoima. Tegobe su nestajale a pacijenti su vraćali osmeh na lice. Bili su zadovoljni i dovodili su svoju decu, prijatelje, rođake….

Međutim, ja nisam bila zadovoljna. Osećala sam da može bolje i brže i nedostajalo mi je potpuno  razumevanje metode koju primenjujem, nedostajala mi je sigurnost i sistematičnost. Nisam se osećala dobro. Nešto je nedostajalo u mom radu.

Slučajno (ako slučajnosti postoje) na internetu mi je „iskočio“ konkurs za upis edukacije koju organizuje Centar za razvoj homeopatske medicine . Pročitala sam program i razgovarala sa dr Lenkom Tenžera. Našla sam ono što mi je nedostajalo: sistematičnost, jasnoću, egzaktnost i konačno duboko razumevanje suštinskog funkcionisanja ljudskog bića; razumevanje nastanka bolesti i njeno praćenje u procesu lečenja na sasvim drugačiji način koji mnogo više ima smisla.

A tek smo počeli da ulazimo u jedan ogroman energetski uređen svet sa svojim zakonitostima, ogromnim mogućnostima, čudima očekivanim i neočekivanim… Svaki pacijent je nov i neponovljiv izazov za mene i znanje koje stičem u Centru za razvoj homeopatske medicine daje mi jasnoću i sigurnost u radu za kojom sam tragala.

Dobrobit za pacijenta mora biti na prvom mestu. Važno je sve raditi iz ljubavi, ali je neophodno i razumeti homeopatiju kako biste se osećeli sigurno u radu. Ova edukacija mi je pružila upravo to – da razumem ono što radim.“ Dr Milica M.

 

 

„Kada prođete jednu školu homeopatije, zahvalni ste što vam je otvorila nove vidike i naučila vas kako da holistički posmatrate sebe i svoje zdravlje i kako na prirodan način možete izlečiti mnoge tegobe. Međutim tek kada se u efikasnost ove metode lečenja uverite na sebi i svojoj okolini, shvatite koliko je specijalistički pristup ograničen.

Edukacija u ovoj školi otvara nova poglavlja neverovatno jednostavnih, opštih, prirodnih zakona koji utiču na naše zdravlje. Nakon ovih saznanja, čovek se zapita da li je primenom lekova za određene tegobe nakon čega su se javile nove tegobe i bolesti, pokrenuto ozdravljenje ili je, nažalost, lek popravio neke tegobe, ali je istovremeno omogućio razvoj novih, težih, dubljih poremećaja.

Znanja o prirodnim zakonitostima pokretanja procesa koji vode ozdravljenju ili procesa koji vode ka bolesti su dragocena baš svim zdravstvenim radnicima. Teorija holističko individualne medicine prezentuje prirodne zakone koji se koriste u homeopatiji kao metodi lečenja. Ovako usvojeno znanje je od velikog značaja lekarima i daje im alat za procenu u kom pravcu idu lekom pokrenute reakcije u telu.

Ovaj prvi, opšti nivo otvara novo polje informacija koje je korisno da usvoji svaki lekar. Edukacija je organizovana po akademskim standardima sa predavačima koji su profesori medicinskih fakulteta i doktori nauka, kao i iskusni lekari homeopate. Sve u svemu, jedno dragoceno iskustvo.“ Farmaceut Sana M.

 

„Trebalo mi je dosta vremena  da bi se slegli utisci o školi homeopatije, kao i Lenki kao predavaču, lekaru i osobi. Bilo je u početku čuđenja, neverovanja, sumnji oko nekih predavanja jer ja sam ipak lekar specijalističke medicine, pa  sam i tako  razmišljala i lečila moje pacijente. Bilo je pitanja u stilu: „Šta će mi predavanja iz filozofije?“, a na kraju, nisam propustila ni jedno. Preko nedelje bih potonula u svakodnevnicu i zaboravila na homeopatiju, a subotom bih prisustvovala svakom predavanju da bih čula još nešto o homeopatskom pristupu pacijentu… i na kraju otvorila oči i um, tj shvatila. Počela sam drugačije, odnosno holistički da sagledavam bolesnog čoveka i sve to zahvaljujući dr Lenki.  Iz tog razloga želim da ova škola živi dalje, kako bi lekari imali šansu da  nauče  da sagledavaju bolesnog čoveka sveobuhvatno, homeopatski, jer je to jedini put ka izlečenju. A, Vama draga Lenka želim od srca sve najbolje.“ Dr Slavica Č.

„Jedno slučajno odslušano predavanje na medicinskoj platformi o holističkom lečenju, dovelo me do škole homeopatije Dr Lenke Tenžera. Kroz školu spoznajem savršenost ljudskog orgaizma i funkcionisanje u skladu sa prirodnim zakonitostima. Ova škola otvara za mene novo viđenje „puta izlečenja“ otkriveno još u 18. veku genijalnošću nemačkog lekara Hanemana.“ Dr Nela M.

„Centar za razvoj homeopatije je idealno mesto da proširite svoje znanje o zdravlju, njegovom očuvanju i lečenju u slučaju bolesti, u svakom  smislu (fizičkom, psihičkom i emotivnom).  Posle samo jednog semestra moji utisci su jako pozitivni. Zanimljiva materija i odlični predavači koji svojim znanjem, entuzijazmom i otvorenošću za saradnju prenose stečeno znanje.

Iskreno se radujem novim saznanjima iz oblasti homeopatije!“ Dr Senka J.N.